KAL-MAG PLUS D
ENRICHING CONDITIONER - kondicionáló balzsam
BETAGUARD - antioxidáns étrend kiegészítő
LDC kímélő mosószer

Érdekességek

Meridián masszázs

A víz ereje

Vizet mindennap fogyasztunk… a szakemberek is azt ajánlják, hogy naponta legalább két liter vizet igyunk. Ha már így van, miért ne ihatnánk ebből az élénkítő finomságból?

Minden fogyókúrázni vágyó álma lehet ez a rendkívül egyszerű és olcsó ital, melyet bárki elkészíthet otthon magának!

Italunk alacsony kalóriájú és méregtelenítő hatású, gyorsítja az anyagcserét, segíti a fogyást, sőt lelkes fogyasztói élénkítő hatásról is beszámoltak, így akár kávét el is hagyhatod!

Mindössze 3 egyszerű összetevője van:

1 db alma
1-2 rúd fahéj
2 liter tisztított víz

Így készítsd el:

Egy két literes edényt tölts meg tisztított vízzel, majd tegyél bele egy nagy szeletekre vágott almát. Olyan almát válassz, amit szeretsz, mert a víznek olyan íze lesz, mint az almának. Ha az savanykás, a víz is az lesz, ha édes, akkor a víz is édesebb lesz. Javaslom, hogy édesebb fajtát válassz, mert könnyebben kioldódik az íze és finomabb lesz az italod.
Az alma mellé adj egy-két rúd fahéjat egészben vagy kisebb darabokra törve. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek, ezután fogyaszthatod a nap folyamán víz – no és kávé – helyett!

Egészségedre!

 

 

GYERMEKKORI  TÁPLÁLKOZÁS:  AZ  ÉLETRE SZÓLÓ  EGÉSZSÉG  ALAPJA

A gyermekek elképesztő fejlődésen mennek keresztül a gyermekkor és a serdülő kor alatt. Szervezetük naponta több milliárd új sejtet állít elő és ehhez rengeteg tápanyagra van szükség. A fiatal szervezet szöveteinek és szerveinek is tápanyagra van szükségük az optimális fejlődéshez. Immunrendszerük például folyamatos harcban áll a különböző baktériumokkal és vírusokkal, ehhez a harchoz a tápanyagok biztosítják az energiát.

A gyermekek anyagcseréje nagyon gyors, egész életük során ebben az időszakban a leggyorsabb. Vitaminokra és ásványi anyagokra van szükség ahhoz, hogy az anyagcsere folyamatokat szabályozni tudják. A gyermek- és serdülőkorra jellemző gyors növekedés és mentális fejlődés tehát megnöveli az energia- és tápanyagszükségletet. A megfelelő mennyiségű tápanyag elfogyasztása különösen fontos ebben a korai életszakaszban, mint ahogy az is, hogy a gyermekek már ekkor helyes táplálkozási szokásokat sajátítsanak el, amit majd felnőttként is folytathatnak.

MIÉRT KELL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKKEL PÓTOLNI A GYERMEKEK TÁPANYAGHIÁNYÁT?

A tudományos kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a gyermekek étrendjében a megfelelő tápanyagok biztosítása jelentős hatással lehet fejlődésükre valamint fizikai és szellemi teljesítőképességükre.

A MEGFELELŐEN TÁPLÁLKOZÓ GYERMEKEK JOBBAN TELJESÍTENEK AZ ISKOLÁBAN

Néhány tanulmány kimutatta, hogy azok a gyermekek, akik tápláló reggeli elfogyasztása után indulnak el az iskolába, jobb teljesítményre képesek, ám ennek ellenére számtalan gyermek hagyja ki a napi étkezések sorából a reggelit. Általánosságban elmondható, hogy azok, akik fiatalon egészséges étkezési szokásokat követnek nagyobb valószínűséggel őrzik meg ezt a jó szokást felnőttkorban is.

A  MULTIVITAMINOK / ÁSVÁNYI ANYAGOK JAVÍTJÁK A KONCENTRÁCIÓT ÉS  AZ  AGYMŰKÖDÉST

Egy közelmúltban (2008), a British Journal of Nutrition-ban (Brit Táplálkozástudományi Szaklap) közzétett angol tanulmányban 12 héten keresztül vizsgáltak 8 és 14 év közötti gyermekeket. Azok a gyerekek, akik ez alatt az időszak alatt naponta kaptak multivitaminos/ ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőket, jobban tudtak koncentrálni társaiknál.

AZOK A  LÁNYOK, AKIK ÉTRENDJÜKBE BEIKTATJÁK A KALCIUMOT ÉS  A  D-VITAMINT, MAGASABBRA NŐNEK ÉS  ERŐSEBBEK A  SERDÜLŐKOR ALATT

A kalcium valamint a D-vitamin fogyasztás együttesen lényeges szerepet játszik a gyermekek egészséges és erős csontrendszerének kialakulásában. A lányok csontszerkezetének és izomerejének kialakulásában játszott jelentős szerepüket a legutóbbi tanulmányok eredményei is alátámasztották.

A  CINK ELŐSEGÍTI A  GYERMEK AGYMŰKÖDÉSÉT

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a hagyományosan az immunrendszer működésével összefüggésbe hozott cink, jelentősen segíti a gyermek agyműködését. Ennek során 11 éves gyermekeket vizsgáltak: azok, akik a hét 5 napján 20 mg cinket fogyasztottak, három hónap elteltével, jobb szellemi teljesítményt produkáltak osztálytársaiknál.

A  PROBIOTIKUMOK  KÉPESEK ENYHÍTENI A  MEGFÁZÁS ÉS  AZ  INFLUENZA TÜNETEIT

A Gyermekgyógyászat szaklapban nemrég közzétett tanulmányban igazolták, hogy a Lactobacillus és Bifidobacterium mindennapi fogyasztása akár 50%-kal csökkentheti a megfázásos megbetegedések előfordulását és az influenzás tüneteket a gyermekeknél.

A GNLD TERMÉKEK, AMELYEK KÉPESEK PÓTOLNI GYERMEKEIK ÉTRENDJÉNEK HIÁNYOSSÁGAIT:

•   Vita-Squares – rágótabletta Komplex vitamin és ásványi anyag forrás a gyermekeknek. Tre-en-ent tartalmaz.

•   All-C rágótabletta

Az All-C nem csupán rendkívül finom, de egy egész narancsnak megfelelő mennyiségű C-vitamint biztosít szervezetük számára.

AZOKNAK A GYERMEKEKNEK, AKIK MÁR BIZTONSÁGGAL LE TUDJÁK  NYELNI A KAPSZULÁKAT IS:

•   Omega-3 Salmon Oil Plus

Az omega-3 zsírsavak családjának mind a 8 tagját tartalmazó tiszta és koncentrált étrend-kiegészítő .

•   Acidophilus  Plus

10 adagnyi joghurtnak megfelelő mennyiségű élő kultúrát tartalmaz, a probiotikumok minden jótékony hatásával együtt

 

GNLD embléma

 

 

Naponta egy hal és elmúlik a szívroham veszélye!

Azoknál az embereknél, akik nagy mennyiségben fogyasztanak Omega-3 zsírsavat (sok halat esznek) 80%- al csökken a hirtelen szívroham következtében való elhalálozás aránya, szemben azokkal, akik kis mennyiségben fogyasztják, állítja ezt a Harvard Egyetem tanulmánya.

A kutatások szerint az Omega-3 zsírsavak csökkentik a koleszterint, a triglicerid és a lipoprotein szintet. Ezenkívül más jótékony hatása is van, pl. csökkentik a gyulladásokat és serkentik a szénhidrátok anyagcseréjét.

Az omega 3 zsírsavak az agyra gyakorolt hatásairól még mindig van újabb mondandó

Az omega 3 zsírsavak a kognitív képességek romlását lassítják. Ez a hatás az EPA trombózis-és gyulladáscsökkentő jellemzőjének tulajdonítható, valamint annak, hogy sikerült megelőzni a DHA hiány kialakulását.

Rendszeresen foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ma a Házipatika is ezt taglalja, itt olvasható!

GNLD embléma

 

Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy nyáron mindent megteszünk egészségünk megőrzése érdekében: a jól bevált zöldség- gyümölcs fogyasztás talán több mozgás már elég is.

Az alábbi cikk szerint kiderül, hogy bizony-bizony nyáron is, ebben a tikkasztó hőségben is feltétlenül fontos odafigyelni egészségünkre:

A növényekben sem bízhatunk már

A mostanihoz hasonló melegben a növényvilág önmagával van elfoglalva, így az emberek az átlagosnál is több szennyező anyagot lélegeznek be.

A magas légkörben szétterülő ózonréteget senkinek nem kell bemutatni, az Oxigén hármas kötéseiből álló „pajzs” véd minket a nap káros sugarainak egy részétől. A földközeli ózon viszont már kevésbé ismert, a szennyezett városokra ráboruló, káros szmog egyik alkotóeleme, az emberi egészségre veszélyes. Az emberi tevékenységből származó légszennyező anyagokból alakul ki.

Képződését elősegíti a száraz, meleg levegő és a napsütés, a gyenge légmozgás pedig megakadályozza hígulását. A felszínközeli ózon számos egészségi problémát okoz. Irritálja a tüdőt, asztmát okozhat és másodlagos reakciótermékei rákkeltők lehetnek. A magas ózonszint a növények leveleit is károsítja, roncsolja a sejtfalaikat, gátolja a fotoszintézist és a gyökérlégzést.

A növényzet egyes kutatások szerint képes elnyelni a felszíni ózon akár 20 százalékát is, csökkentve ezzel az emberre jutó terhelést. A leveleiken apró nyílások vannak, amelyen keresztül elnyelik a gázokat, egyben elpárologtatják a vizet. Csakhogy a száraz, meleg idő őket is önvédelemre kényszeríti, ami esetünkben abból áll, hogy elzárják ezeket a bizonyos pórusaikat. Így csökkentik a párolgást, könnyebben túlélik a szárazságot, ezzel együtt viszont minimálisra csökkentik az ózonfelvételt is.

A magas ózonszint leginkább a szív- és érrendszeri, valamint légzőszervi betegséggel élő embereket sújtja a leginkább. Tudósok úgy vélik, hogy 2006 száraz nyarán Nagy-Britanniában 460-nal több ilyen betegséggel küzdő ember hunyt el azért, mert a növények „nem tudtak besegíteni” a káros gáz koncentrációjának csökkentésébe.

Forrás: Hír24

Ennek fényében ajánlom az alábbi oldalakat: Omega3, Szív-és érrendszeri megbetegedések

 

GNLD embléma

 

A SZÍV

a szív a legtöbbet dolgozó izom: naponta mintegy 7200 liternyi oxigéndús vért pumpál megszakítás nélkül. Izomrostjai összhangban húzódnak össze és ernyednek el, nem egészen egy másodpercenként – egy megerőltető fizikai munka esetén a terhelésük akár 300%-al nőhet. A szív összehúzódásait automatikusan váltja ki a szerv természetes pacemarkere, a szinuszcsomó, de működését alapvetően befolyásolják a vegetatív idegek is.

 

GNLD embléma

 

6 nélkülözhetetlen vitamin, amit enned kell a szépségedért

Zabolai Margit, 2013. július 7

Nem hiába mondják, hogy a szépség belülről fakad: hiába ugyanis az összes csodakence és drága kozmetikum, ha nem figyelsz a helyes táplálkozásra, hajad töredezett, körmöd gyenge, a bőröd pedig fakó és élettelen, vagy akár pattanásos is lehet. Fogyassz elegendőt az alábbi vitaminokból, és hozd smink nélkül is a legszebb formádat!

E-vitamin

A vízben oldódó E-vitamint a szervezet csak rövid ideig képes tárolni, ezért a te feladatod, hogy mindig gondoskodj az utánpótlásáról. Az E-vitaminra a test minden egyes sejtjének szüksége van. Amellett, hogy segít megőrizni a szellemi frissességet, az E-vitamin képes megkötni a szabadgyököket, így fontos szerepet játszik a méregtelenítésben és a bőr szépségében.

Lassítja az öregedési folyamatokat, így ha rendszeresen pótolod, a ráncok is később jelennek meg. E-vitaminból naponta egy átlagos embernek körülbelül 800 milligrammra van szüksége, a legjobb forrásai pedig a mogyoró, a mandula, a napraforgóolaj és a különböző gabonák, mint a búzacsíra olaj.

H-vitamin

Kicsit megtévesztő a neve, de a H-vitamint B7-vitaminként, vagy biotinként is számon tartják. Amellett, hogy a szervezet zsírbontó folyamataiban is fontos szerepet játszik- vagyis nélküle elég nehezen menne a fogyás – a H-vitamin a felelős azért is, hogy a szervezeted előállítson bizonyos zsírsavakat, melyek a bőr épségéért és a haj egészségességéért felelnek. Hajhullás ellen remek megoldás, mivel erősíti a hajszálakat és a hajhagymákat.

H-vitaminból naponta körülbelül 2,5 grammra van szükséged, de például az alkohol gátolja a felszívódását. Sok H-vitamin van az olajos magokban, a túróban és például a sertésmájban is.

·  C-vitamin

Ha nátháról van szó, mindenkinek a C-vitamin ugrik be, de a szervezet védekezőképességének támogatása mellett a C-vitamin bizony szépséged megőrzésében is fontos szerepet játszik.

Ő felel ugyanis a bőr rugalmasságáért és megfelelő hidratáltságáért. Nélküle a bőr kiszárad, kirepedezik, hamarabb kezd öregedni és a különböző kórokozókkal szemben is védtelenné válik, így megjelennek az aknék és pattanások.

C-vitaminból naponta körülbelül 80 milligrammra van szükséged naponta, de ez a mennyiség a szervezet igénybevételétől függően változhat. Mivel vízben oldódik, túladagolni szinte lehetetlen, úgyhogy inkább fogyaszd nyugodtan ennek a mennyiségnek a többszörösét is. A citrusok mellett a paprikában, a savanyú káposztában és a csipkebogyóban is sok C-vitamin van.

A-vitamin

Az A-vitamin sem csak az éles látásért felel: a töredezett, száraz hajvégek és a durva tapintású, nehezen kezelhető haj gyakran az A-vitaminhiány jele. Amellett, hogy semlegesíti a toxinokat, az A-vitamin fényessé és bársonyossá teszi a frizurádat, ráadásul a haj növekedését is meggyorsítja, miközben segít megőrizni a hámszövetek épségét.

Szerencsére a zsírban oldódó A-vitamint a szervezet sokáig képes raktározni, és kiegyensúlyozott táplálkozással fedezhetjük is a napi szükségletünket. A sárgabarack, a csukamájolaj, a paprika és a répa nagyon jó A-vitamin forrás.

F-vitamin

Az F-vitamin olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amiket a szervezet saját maga nem képes előállítani. Rendszeres fogyasztása elengedhetetlen a bőr épségének megőrzéséhez, e nélkül ugyanis kiszárad, kirepedezik, hajlamosabbá válik a fertőzésekkel szemben.

A legtöbb hajápolóban is van F-vitamin, ugyanis megakadályozza a hajhullást és a korpa kialakulását is. Normál életvitel mellet körülbelül napi 12-24 milligramm F-vitaminra van szükséged, amit olajos magvakból fedezhetsz.

B-vitamin

A B-vitamint nem véletlenül becézik szépségvitaminnak: gyorsítja a sejtek anyagcseréjét, így a bőr tisztább, fényesebb, bársonyosabb lesz, ugyanakkor erősíti a körmöket és a hajszálakat is. Segítségével gyorsabban és dúsabban nő a hajad, erősebb lesz a körmöd.

A B-vitamin egyébként nem egységes, laboratóriumi körülmények között hevítéssel B1-, B2-, B6- és B12-vitaminokra bontható, de ezek mindegyike jótékony hatással van a bőrödre, körmödre és hajadra. Az egyik legismertebb B-vitamin forrás az élesztő, de van a tojássárgájában és a hüvelyes zöldségekben is.

A Formula IV sokkal több, mint egy egyszerű multivitamin; vitaminok, ásványi    anyagok,  fehérjék, teljes értékű      búzából, szójából és rizsből származó, lipidek és szterolok exkluzív keveréke, azért, hogy a sejtek fala megőrizhesse áteresztő képességét, és a tápanyagok felszívódása illetve a salakanyagok kiküszöbölése zökkenésmentesen működhessen. Olvassa itt tovább: Formula IV.

 

GNLD embléma

Tisztábban, gyorsabban,….és még több szabadidőnk is marad.

Hamarosan véget ér a tél, a napok megnyúlnak, az ég is kékebb, közérzetünk is javul.

Vágyunk az új dolgokra, környezetünket, otthonunkat tisztábbá szeretnénk tenni, mert ez az a hely, ahol a legjobban érezzük magunkat.

Immáron 55 éve a GNLD hatékony és környezetkímélő tisztítószereket forgalmaz koncentrátum formájában, ezért kis mennyiség használata mellett is maximális eredmény érhető el a hagyományos tisztítószerekkel szemben. Formulájuk lehetővé teszi, hogy attól függően, hogy milyen célra szeretnénk használni, különböző arányban keverhetjük őket, így elvárásainknak megfelelő összetételt kapunk: a padlótól és a terasztól kezdve, a grillsütőkön át egészen az autóbeállóig minden felület tisztítására alkalmasak! Így a rengeteg műanyag flakont is elfeledhetjük, nem kell minden felületre külön tisztítószert vásárolni. Kevesebb tisztítószer, kisebb kiadás, és a környezetet is kíméljük. Minden szempontból ez a nyerő megoldás!

Környezetbarát tisztítószerek-akár férfiaknak is!

Környezetbarát tisztítószerek-akár férfiaknak is!

Vásároljon kevesebbet, spóroljon, és takarítson hatékonyabban itt!

GNLD embléma

A Nutriance

termékcsalád tagjai egész évben ragyogóvá varázsolják a bőrt, biztosítják a megfelelő hidratáltságot, a bőrt puhává és megfelelően feszessé teszik.

Ahhoz, hogy ezeket a különleges termékeket megoszthassák szeretteikkel, keresve sem találhatnak jobb alkalmat a Karácsonynál. A Nutriance termékek között biztosan megtalálják a megfelelő termékeket!

 

Azoknak, akik mindig mozgásban vannak

Az aktív és sportoló emberek számára egy sokoldalú csomag mely tartalmazza: Mild Revitalizing Shampoo, Enriching Conditioner, Refreshing Bad&Shower Gel és Moisturizing Hand & Body Lotion, melyet nagyra fognak értékelni. Egytől egyig kiváló termékek, melyek az edzés utáni zuhanyozásnál segítenek bőrüket selymessé és megfelelően hidratálttá varázsolni.

 

Fiataloknak

A legtöbb kamasz rendkívül érzékeny bőréért, az ő „pipere csomagjuk” tartalma: Foaming Gel Cleanser 2, Balancing Toner 2 és Revitalizing Moisturizer 2, melyek használatával mind a lányok, mind a fiúk láthatóan tisztábbá, ápoltabbá válik.

 

Azoknak a kik sok időt töltenek a szabadban

Azoknak a kik sok időt töltenek a szabad levegőn, sokkal jobban ki vannak téve a környezet káros hatásainak, a számukra összeállított csomag az Anti Agin Collagen Cream és Moisturizing Nigth Formula termékekből áll, melyek a nap 24 órájában , a hét minden napján segítenek a bőrt hidratáltan tartani.

 

Az utazóknak

Két rendkívül hasznos termék mindazok, akik gyakran utaznak. Az Aloe Vera Gel enyhűlést hoz a napsugárzásnak, szélnek, vagy hidegnek kitett bőrnek, valamint rovarcsípés ellen. A Gentle Clearsing Bar 32%-ban hidratáló összetevőkből áll, bárhová könnyedén magunkkal vihetjük.

 

A tökéletes bőrért

Kész válaszunk van mindazok számára, akik mindig a lehető legjobban szeretnének kinézni. A Nutriance Sinergy Cicle, a Clearence-el, Purifing Facial Scrub-al, Toner-rel, Moisturizer-rel és Renewing Antioxidant Tratament-tel segít bőrét tündöklővé, puhává varázsolni.

Remek, megbízható ajándék, a megajándékozók hálásak lesznek érte.

 

Táplálékkiegészítők szerepe a prevencióban

A biciklizés az aerob

VÉDELEM A NAPÁÉGÉS-ROVARCSÍPÉS ELLEN

NEVETÉS

SzínARANYköpések

Béres Alexandra agyserkentő mozgástippjeivel felpöröghetsz

 

Immunerősítés probiotikumokkal

 

  • Több száz tudományos vizsgálatot végeztek a jótékony tejsavbaktériumok hatását kutatva, melyek eredménye szerint a tavasztól őszig rendszeresen szedett probiotikumok segítenek megelőzni a téli időszakokban jellemző náthát, influenzaszerű megbetegedéseket, illetve a megbetegedés esetén gyorsabb és enyhébb lefolyású a betegség, kevesebb a kialakuló szövődmény.

Az ember emésztőrendszere a születés pillanatában steril, azaz mikroorganizmusoktól mentes. A belek mikrokörnyezetének benépesülése az első táplálékfelvétel során elkezdődik és az életkor előrehaladtával számos változáson megy keresztül. A „beköltöző” mikroorganizmusok révén egyensúlyi állapot alakul ki, amely különböző okok miatt felborulhat, és az itt zajló folyamatok zavarához vezethet.

A bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen!

A normál bélflóra fontos szerepet játszik immunrendszerünk működésében. A velünk szimbiózisban élő mikroorganizmusok meggátolják a bélnyálkahártyán megtelepedő vírusok, gombák, pathogén baktériumok, paraziták szaporodását, gondoskodnak az egyensúly megőrzéséről. Különböző enzimek termelésének köszönhetően részt vesznek a tápanyagok lebontásában, a vitaminok képzésében (B és K vitamin). Azonban a megfelelő működéshez elengedhetetlen az egyensúly fenntartás

Fontos tudnivalók a probiotikumokról

Az alma

A program, amire szüksége van!GR2 dia

Barátkozz a barna rizzsel

Vélemény, hozzászólás?